Skaffa en hjärtstartare i Jönköping

Vill du satsa på att ha en egen hjärtstartare i Jönköping? Då kan det vara bra att vända dig till en återförsäljare av hjärtstartare i Jönköping. En hjärtstartare är idag nästan ett måste, för att få en person med plötsligt hjärtstopp att överleva. HLR är så klart en viktig del av det hela, men om man bara gör det, så minskar risken dessvärre att personen överlever. Man brukar räkna på att det är cirka 11 % som har chans att överleva utan hjärtstartare. Med en hjärtstartare så ökar siffran på överlevnad till 75 %!

Idag finns det flera ärtstartare uppsatta i det offentliga, men det är fortfarande alldeles för få! Det bör finnas fler. Det går dock att köpa en egen samt registrera den Sveriges hjärtstartartregister.  Det gör att andra kan se att du har en som går att använda om det behövs.

I Jönköping finns det en återförsäljare av hjärtstartare

Hos J.S Sjukvårdsutbildning finns det möjlighet att köpa en hjärtstartare i Jönköping. De är nämligen auktoriserad återförsäljare av Zoll. De har bland annat dessa:

  • Zoll AED 3 Hjärtstartare
  • Zoll AED Plus Hjärtstartare

Om en person drabbas av plötsligt hjärtstopp så ska du direkt påbörja  att göra HLR, samt att du även ska ringa 112. Du bör sedan även använda hjärtstartaren på personen. Den så att säga kickar igång hjärtat med hjälp av en elektrisk stöt. Genom att använda en hjärtstartare inom 3 minuter från hjärtstoppet, så ökar chansen att personen överlever.

Det är inte fel att satsa på att ha en hjärtstartare på företaget, i en förening eller hos dig själv som privatperson!